האם יש הצדקה לשכר מנהלים כה גבוהה בחברות הציבוריות
יותר נכון צריך לשאול מה התרומה האבסורדית המזכה מנהלים ברמות שכר כה גבוהים.
בנוסף, השאלה הנשאלת, במידה והחברה לא מצליחה, או לא מניבה רווחים לבעלי מניותיה, האם המנהלים עדיין נהנים מאותם רווחים מטורפים כפי שלמדנו בשבועות האחרונים.
טים קוק מנכ"ל "אפל" מועמד להדחה עקב תוצאות עסקיות לחברת הענק "אפל" האם גם אצלנו נזכה לראות מנהלים בשכר גבוהה פורשים עקב אי הצלחות בעסקים, או שבישראל הדברים שונים.
אני לא רוצה להחזיר אתכם לתקופת ה"צאר" ברוסיה שם היו שולחים לסיביר את מוכרת תפוחי האדמה שנרקבו במהלך המכירה.
כ-יועץ עסקי אני מסתכל בחטף על שיאני השכר בחברות IDB ואני מוצא מנהלים שהרוויחו: 68 מיליון שקל, 60 מיליון שקל, 52 מיליון שקל והרשימה עוד ארוכה, והשאלה היכן הפרופורציה בשכר הבכירים לשכר המנהלים גם בתעשיות הייטק והחברות המרוויחות במדינת ישראל.
בוא נחשוב כמה שעות משקיע מנהל כזה בעבודתו המתחילה ב-1 לחודש ומסתיימת ב-31 לחודש ומתוך החודש יש ארבע שבתות ארבעה ימי שישי, חופשות, חגים, נסיעות לחו"ל, ומה לא עוד, ומשכורת העתק מוזרמת לחשבון ללא כול בעיה.
כמי שנותן ייעוץ עסקי אני מגלה שרק בחברות הציבוריות, תנאי השכר הם ללא כול פרופורציה לרווחים ולתוצאות העסקיות של העסק, ניתן לקחת דוגמא מאחד המנהלים "המוערכים" בקבוצת IDB אשר שכרו הגיע ל-51 מיליון שקל, עקב הרגולציה בסקטור מסוים במדינה, החברה החלה להראות תוצאות עסקיות קשות, ובמקום להיות נאמן למקום ממנו חלב אותו מנהל מיליונים הוא פשוט קם והתפטר על מנת שלא ללכלך את שמו כמנהל מבריק על מנת שיוכל ליהנות משכר דומה אצל טייקון אחר.
נראה, כאילו למנהלים בחברות הגדולות, הציבוריות, אין בכלל אחריות, וכול מעיינם זה לקחת יותר הלוואות, להנפיק יותר אגרות חוב, להזרים יותר כסף לפרויקטים מוצלחים או מוצלחים פחות וכול זאת על מנת לדאוג לעמלות והבונוסים שיקבל כתוצאה מהמהלכים העסקיים. אם יש הצדקה למהלכים אלה, אם אגרות החוב המונפקות לציבור יחזרו לציבור. זה כבר לא משנה. קודם כול דואגים לכיס הפרטי.
כ-יועץ אסטרטגי אני מכיר בעלי עסקים ומנכלים בחברות פרטיות שעושים את ההפך, הם מוציאים מהכיס שלהם ושופכים לתוך החברה, הם לוקחים הלוואות ומשעבדים את הבית ואת הרכוש בכדי להכניס לחברה או לעסק על מנת שתתקיים ותתפתח, הם לא יכולים להנפיק אגרות חוב או לגייס הון מהבורסה. הם אחראים לתוצאות העסקיות שלהם. אז היכן כאן השוויון,
דורון עמית יזם, מקים, מנהל עסקים בתחומים שונים, ידע וניסיון עצום בתחום העסקים והחברות, ידע וניסיון אישי בקריסה של חברות, בהקמה של חברות ובהישרדות אישית ועסקית